Fajtái

A nemzetközi Szövetségben és a különböző nemzeti szövetségekben, így Magyarországon is egyaránt a Tamburello sport 4 fajtája elismert hivatalosan.

Tamburello Indoor

Magyarországon a tamburello ezen fajtája a legelterjedtebb. Indoor esetén egy kézilabda méretű fedett pályán játszik két 3 fős csapat. A tamburello érdekessége, hogy a pályán nincs háló, hanem un. szervavonalak, oldalvonalak jelzik az érvényes ütés távolságát.

Tamburello Open

Ezt a fajtát szokás Classic-nak is nevezni, hiszen ez az eredeti, a régi hagyományokra leginkább emlékeztető fajta.

Olaszországban több mint 200 classic csapat van. E változatot nyitott 80m hosszú pályán játsszák, és csapatonként 5 fő áll a pályán.

Tambeach

A tamburello ezen fajtája főleg Szicílián, Németországban, és Barcelonában közkedvelt, hiszen a tengerpart ideális helyszínül szolgál a sport szerelmeseinek.

Tambeach esetén homokos pályán játszanak a 2 főből álló csapatok és a pálya közepén strandröplabda háló jelzi a térfeleket.

Tamburelli

A játék ezen fajtája Skóciára és Németországra jellemző leginkább. Fedett pályán a tollaslabdát ütve játszik csapatonként 1-2 fő.

Gyerekek számára közkedvelt, hiszen nem kell nagy erő a labda ütéséhez, de az ütési technikák jól elsajátíthatóak Tamburellit játszva.