Kettős olasz győzelemmel zárult a Nemzetközi Tamburello Verseny

Szerző: Magyar Tamburello Szövetség

|

2014. december 3. - 16:50

|

Múlt hétvégén került megrendezésre a III. Nemzetközi Tamburello Verseny Magyarországon. 7 külföldi (4 olasz, 1 francia, és 2 német) valamint 9 magyar csapat küzdött meg a női és férfi kupáért, mely végül kettős olasz győzelemmel zárult.

gio_nk

Férfi mezőnyben a 2 olasz csapat küzdött meg az aranyért, ahol végül a Tutto Insieme nevű, kimondottan erre a versenyre összeállt csapat vihette haza a kupát, de a 3. helyért a Budaörsi Párducok és a Bakonybéli Villámok küzdöttek, így a Párducok csapata lett az egyetlen magyar férfi csapat, aki éremmel a nyakában távozhatott.

A lányoknál erősebb volt a magyar mezőny, hiszen az 5 induló csapatból 2 magyar is dobogós helyezést ért el. Bár korábbi csoportmérkőzések alatt sikerült a Budaörsi Párducoknak legyőznie az olasz Bird team-et, a döntőben már alul maradtak, így ezüstéremmel zártak. A 3. helyért is olasz-magyar csata folyt, a CFP és az Angyalföldi Ördögök csapatai között, és itt magyar győzelem született, így lányoknál az ezüst és a bronzérem is itthon maradt.

Szombat este a verseny után a külföldi játékosok megismerkedhettek a Móri vidék ízletes boraival, és az igazi magyar vendégszeretettel.

 

A III. Nemzetközi Tamburello Verseny eredményei:

Férfi eredmények:

1. Tutto insieme (Italy)
2. liMonale (Italy)
3. Budaörsi Párducok
4. Bakonybéli Villámok
5. Bakonybéli BBH
6. Mibium (Germany)
7. Angyalföldi Ördögök
8. Jarnac Sport Tambourin (France)

Női eredmények:

  1. Bird Team (Italy)
  2. Budaörsi Párducok
  3. Angyalföldi Ördögök
  4. CFP Team (Italy)
  5. Bakonybél
  6. Mibium(Germany)
  7. TF
  8. BudaStars